Uw favoriete aannemer in Staalframebouw

Er is niets zo handig als met lichtgewicht materialen werken. Traditioneel gezien wordt er veel met zware en milieubelastende materialen gewerkt in de bouwwereld. Echter door slimme technologie toe te passen, is het mogelijk om middels staalframebouw aanzienlijk het gewicht, de bouwtijd, kosten en milieubelasting te reduceren. Wat ons betreft te veel voordelen om het niet in overweging te nemen.

Hoe het werkt?

De tekening van de architect wordt zonder concessies omgezet in onze software. Deze creëert een tekening met staalframes en controleert op constructieve waardes, zodat het voldoet aan de hoogste kwaliteitsnorm.

De definitieve tekening wordt omgezet in een automatische werkorder. De volautomatische machine maakt de profielen geheel op maat. Alle profielen worden voorzien van een label. Zodat plaatsing volgens een overzichtelijk stappenplan toegepast kan worden.

De voordelen?

Het concept van staalframebouw kent vele voordelen. De meest doorslaggevende reden om voor dit systeem te kiezen zijn:

Kostenbesparend

Het concept van staaframebouw levert in meerdere opzichte een kostenbesparing op. In 99% van de gevallen kunnen we een besparing realiseren ten opzichte van andere bouwsystemen zonder concessies te doen aan kwaliteit.

Voordelen door onder andere:

 • besparing van kostbare tijd
 • reductie van foutmarges
 • minder kostbare fundering
 • betere isolatiewaardes mogelijk
 • korter bouwproces = beter rendement

Tijdsbesparend

De ruwbouw van een eenvoudige woning (c.a. 500m3) kan binnen 3-5 werkdagen worden gerealiseerd. Dit is met traditionele systemen vrijwel onhaalbaar.

Fouten kunnen voorkomen worden omdat het systeem als een puzzelprincipe in elkaar gezet kan worden. Het past of het past niet, er is geen twijfel mogelijk.

Weersomstandigheden en droogtijden die vaak een rol spelen, zijn uit te sluiten met dit systeem, wat een flinke tijdsbesparing oplevert.

Milieuvriendelijk

Door de lichtgewicht frames voorkomen we vele logistieke handelingen die de belasting van het milieu aanzienlijk reduceren. De frames zijn van staal en volledig recyclebaar.

Het systeem wordt volledig op maat gemaakt en geleverd. Hierdoor ontstaat er geen afval en dit maakt het systeem uitermate milieuvriendelijk.

De voordelen van staal als bouwmateriaal?

Hierboven zijn al een aantal voordelen opgesomd van het bouwsysteem. Het materiaal waar het bouwsysteem uit bestaat, is staal en dat kent een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van traditionele bouwconcepten:

 • meest gunstige verhouding tussen gewicht en belastbaarheid
 • volledig recyclebaar, een standaard woning bestaat uit c.a. 8 auto’s
 • corrosie vrij door speciale behandeling van het staal
 • maatvast, geen last van uitzetting of krimp
 • onbrandbaar, het is geen brandbaar materiaal

CONTACT ONS

Mochten er vragen zijn over lopende projecten of over toekomstige realisaties neem dan contact op via onderstaande gegevens.

Kamperbaan 9b5 – 3940 Hechtel-Eksel – België

+32(0)494 44 88 04

Peter@ceyssensbvba.be

  Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.

  captcha